.

Klachten door verkeerd kussen

Blog

Klachten door verkeerd kussen

Wanneer je niet het juiste hoofdkussen op je bed hebt liggen, loop je het risico op pijnklachten en slapeloze nachten. Wanneer je nekpijn, last van je schouders of zelfs hoofdpijn hebt, kan dit liggen aan je hoofdkussen.

Misschien is je kussen aan vervanging toe, omdat die al een poos meegaat. Maar het kan ook zijn dat je een hoofdkussen gebruikt dat helemaal niet bij jou past. Waarmee moet je rekening houden als je een hoofdkussen wil kopen? We geven je een aantal zaken om te overwegen.

Passend bij het matras

Het matras: Een deel van je keuze voor het juiste kussen heeft te maken met het matras waarop je slaapt. Wanneer je de nacht doorbrengt op een zacht matras en je hoofd laat uitrusten op een hard kussen waarbij je nek knikt, kun je daar last van krijgen. Andersom ook.

Jouw persoonlijke slaaphouding. Er zijn rug- zij en buikslapers. Daar passen verschillende diktes kussens bij. Want als je als buikslaper je hoofd op een dik stevig kussen legt, komt er ook weer een knik in je nek en wordt het lastig ontspannen. Ook de breedte van je schouders moet je hierbij meenemen. Een zijslaper met brede schouders heeft een dikker kussen nodig dat iemand met smalle schouders.

Zweten of allergie en slapen

Bepaalde eigenschappen van jezelf. Denk aan allergieën of de mate van transpiratie. Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt, is een donzen kussen bijvoorbeeld niet aan te raden. Wil je weten welk kussen geschikt is voor bij welke allergie, neem dan gerust eens contact met ons op. Ook zijn niet alle materialen even ademend. Als je last hebt van nachtzweten, is een goed ventilerend kussen aan te raden.

Hoofdkussen uitproberen

Je eigen voorkeuren. Ieder kussen ligt anders en wat voor de één weldadig voelt, lijkt voor de ander een nachtelijke kwelling. Kortom, het is verstandig om hoofdkussens eerst eens goed te voelen. Ook kan het onderhoud van een kussen een rol spelen. Niet alle materialen zijn wasbaar bijvoorbeeld. Ook hier kunnen de specialisten van Altijd Goed Slapen meer over vertellen.

Ben je bij jou in de buurt op zoek naar het hoofdkussen dat bij jou past? Neem dan contact op met Slaapkenner Zuidervaart in Heemskerk. Het maken van een afspraak is ook mogelijk.