.

Goed slapen tijdens de vakantie

Blog

Goed slapen tijdens de vakantie

Eindelijk kerstvakantie! Tot rust komen, uitslapen, of juist actief erop uit, skiën. Hoe slaap jij tijdens je vakantie? Voor sommige mensen is in slaap komen tijdens de vakantie best lastig. Niet alleen als je op vakantie in een ander land bent, maar ook gewoon thuis. We geven je hier wat oorzaken en uiteraard wat advies voor een betere nachtrust. Het is toch heerlijk om in de vakantie goed te kunnen slapen en uitgerust de kerstdagen tegemoet te gaan.

Wanneer je vakantie hebt, ben je geneigd om lekker lang uit te slapen. Misschien heb je het idee opgevat om slaap in te halen. Maar dat dat niet verstandig is, kun je in een eerder blog lezen. Slaap kun je namelijk niet inhalen. Het werkt eerder averechts voor je nachtrust.

Tip: ga naar buiten

Het kan ook lastig zijn om in slaap te komen, omdat je te weinig energie verbruikt. Onze tip is: ga er lekker op uit, de buitenlucht en het zonlicht in. Inspanning is ontspanning. Probeer op die manier bij je natuurlijk waak- en slaapritme te komen om optimaal energie op te doen.

Het tegenovergestelde is vakantiestress. Dit ontstaat bijvoorbeeld omdat je een planning maakt met iedere dag ‘doe-dingen’. Het is leuk om op vakantie wat toeristische plekken te bekijken, maar hou het lekker ontspannen. Probeer het idee van ‘niets moet’ vast te houden. Misschien is het handig helemaal geen planning te maken, maar gebeurtenissen gewoon te laten gebeuren.

Oordopjes voor goede nachtrust

Ga je op vakantie naar een druk oord? Misschien zijn oordopjes geen overbodige luxe voor eventuele ruis van après-skiënde toeristen. Wanneer je het lastig vindt om in een vreemd oord in slaap te vallen, is het een goed idee om je eigen vertrouwde kussen in te pakken. Wanneer je een goed ondersteunend kussen hebt, draagt dit zeker bij aan je nachtrust.

Slaapkenner Zuidervaart is specialist op het gebied van slaapartikelen. Wanneer je bij ons langskomt, geven we je graag advies.